Hővisszanyerő 42-600 m3/h

A HRV Q Plus hővisszanyerős szellőztető-termékcsaládból minden bizonnyal megtalálja az igényeinek megfelelőt, mely évtizedeken át gondoskodik majd az Ön és családja tiszta és pollenmentes frisslevegő-ellátásáról. Kompakt mérete és kis súlya mellett alacsony áramfogyasztású ventilátoraival a beépített kereszt-ellenáramú, polisztirol hőcserélő akár 91%-os hatásfokra is képes.

A HRV1.25 Q Plus el van látva Nyári Bypass-, illetve szabadalmaztatott SUMMERboost®-funkcióval, mely kellemesebbé varázsolja a meleg, nyári hónapokat. Emellett az automata fagyásvédelem és az elektromos előfűtő-vezérlő gondoskodik a zavartalan működésről a téli időszakban is. A beépített páratartalom-érzékelő fokozata (vagyis érzékenységi szintje) egyedileg szabályozható; ez teszi szellőztetőrendszerünket még értékesebbé, életünket pedig komfortosabbá.
Fontos megemlíteni, hogy elsősorban közepes méretű (~110 m2) lakásokhoz és családi házakhoz ajánljuk, ahol szekrénybe, gardróbba vagy akár a padlástérbe is szerelhető. Két szűrő található benne, ezek G3- és G4-osztályokba sorolhatóak. A G3 alapfelszereltség, szintetikus anyagú, elsősorban finomabb szűrők előtt alkalmazzák előszűrőként. A G4 a következő szint, mely polipropilén anyagból készült, és mindennapos használatra tervezték. Tisztításuk vagy cseréjük 3-4 havonta javasolt.
Lehetőség van egy készüléken belül két különféle filtert alkalmazni, ami nem csak költséghatékony, de nagyon praktikus megoldás is. Így például könnyedén behelyezhető az egyik oldalra egy G4-es, a másik oldalra pedig egy F7-es szűrő.
A hővisszanyerős szellőztetőrendszert alacsony energiafogyasztású ECDC-motor működteti.
Az auramode – vagyis a HRV-szabályzó, mely segít könnyen kezelhetővé tenni a rendszert – egy vezetékes kapcsolattal ellátott, LCD kijelzős időzítő, melynek kezelőfelülete felhasználóbarát, és könnyedén programozható.